Webinaari 19.12: Tietoa taivaalta kaikkien käyttöön – tutustu Satelliittikuvapalveluun

13.12.2018

Avaruudessa kiitävät Sentinel-satelliitit seuraavat herkeämättä maapallon tilaa – ja pian niiden ottamat satelliittikuvat ovat kaikkien saatavilla ja hyödynnettävissä Paikkatietoalustan kautta. Tule kuulemaan lisää Satelliittikuva-osahankkeen webinaariin keskiviikkona 19.12. klo 10.30.

Satelliittikuva-osahankkeessa työstetään parhaillaan palvelua, jossa Sentinel-satelliittikuvista tuotetaan erilaisia rajapintojen ja katselupalveluiden kautta hyödynnettäviä kuvamosaiikkeja. Lisäksi tulossa on tilauspalvelu, jonka avulla voi ladata maksutta haluamaltaan alueelta ja ajankohdalta yksittäisiä satelliittikuvia.

Tavoitteena on madaltaa kynnystä satelliittikuvien hyödyntämiseen niin ammatti- kuin yksityiskäytössäkin: maanviljelijä voi seurata esimerkiksi satonsa kehittymistä, metsänomistaja puustonsa tilaa ja luontoharrastaja esimerkiksi ruskan etenemistä reissukohteessaan. Satelliittikuvien hyödyntämispotentiaali nousee uusiin ulottuvuuksiin, sillä aiemmin satelliittikuvat ovat olleet saavutettavissa vain erillisten ohjelmistojen ja osaamisen avulla.
 
Tervetuloa kuulemaan lisää webinaariin keskiviikkona 19.12. klo 10.3011! Satelliittikuva-osahankkeen vetäjä Markus Törmä Suomen ympäristökeskuksesta kertoo, missä hankkeessa mennään. Näemme, miltä käyttöliittymäluonnokset tällä hetkellä näyttävät ja kuulemme, millaista tietoa satelliittikuvista voi lähteä etsimään. Palvelun on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2019.

Osallistu webinaariin Skype/Lync-yhteyden kautta. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita, vaan mukaan pääsee klikkaamalla linkkiä, joka avautuu tapahtumakalenteriin webinaaria edeltävänä päivänä.